Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Επίσκεψη Χρ.Σταϊκούρα σε Κόμνηνα, Ρεγγίνι και Καμένα Βούρλα – Δήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά και για τους οργανισμούς ΟΕΚ και ΟΕΕ


Ο Υποψήφιος Βουλευτής Νομού Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την Κόμνηνα, το Ρεγγίνι και τα Καμένα Βούρλα.

Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας στο πλαίσιο της συζήτησης με τους κατοίκους αναφέρθηκε στο σημερινό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς τονίζοντας ότι «το μήνυμα της σημερινής ημέρας τιμής των διεκδικήσεων και των δίκαιων και μακροχρόνιων αγώνων των εργαζομένων είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Και αυτό διότι, μετά από δυόμισι περίπου χρόνια λανθασμένης οικονομικής πολιτικής οι Έλληνες εργαζόμενοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στις επιπτώσεις του φαύλου κύκλου της ύφεσης. Βρίσκονται αντιμέτωποι με την υψηλότερη ανεργία της σύγχρονης Ελλάδας και με ένα κοινωνικό ιστό που αποδιοργανώνεται».

Απαντώντας στις ερωτήσεις των πολιτών για τις δυνατότητες εξόδου από την κρίση, υπογράμμισε ότι «είναι υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στις ιδέες της εργατικής Πρωτομαγιάς και στις ανάγκες των εργαζομένων να προσπαθήσει για να επαναφέρει την οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης και ανάπτυξης, ώστε να δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις, νέες θέσεις εργασίας και νέες προοπτικές. Πρέπει να είναι στόχος όλων μας η άμεση υλοποίηση ενός Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την ανάπτυξη της οικονομίας και την έξοδο της κοινωνίας από το τέλμα. Η υλοποίηση ενός τέτοιου Σχεδίου ριζικών τομών και αλλαγών προϋποθέτει την προώθησή του από μια ισχυρή Κυβέρνηση που θα σταθμίζει τις πολιτικές μόνο ως προς το συμφέρον των πολιτών και όχι ως προς τη διατήρηση των όποιων ισορροπιών».


Παράλληλα, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε και στην θέση του για το ζήτημα του ΟΕΚ και του ΟΕΕ που προέκυψε πρόσφατα και, ειδικότερα, ανέφερε πως «πρέπει να συνεχιστεί η παροχή των βασικών υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα των δυο οργανισμών. Άλλωστε η κοινωνική στέγαση αποτελεί ευρωπαϊκό κεκτημένο. Δυστυχώς, η πρόσφατη διαχείριση της θέματος από το αρμόδιο Υπουργείο δεν ανταποκρίνεται στην κρισιμότητα της κατάστασης και τις μεγάλες κοινωνικές διαστάσεις του ζητήματος. Η υπεύθυνη διαχείριση, λοιπόν, απαιτεί να συνεχιστεί το έργο των δύο οργανισμών από άλλο φορέα, του οποίου η μορφή, τα χαρακτηριστικά και οι αναγκαίες λεπτομέρειες θα αποφασιστούν από τη νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, μετά από διάλογο και με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων. Και φυσικά, μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να διασφαλίσουν την αξιοπρέπεια στη μεταχείριση των εργαζομένων, να εγγυηθούν την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχουν αναλάβει οι δύο οργανισμοί και να μην σταματήσουν οι παροχές προς τους δικαιούχους εργαζόμενους και συνταξιούχους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου